Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TAKUU SÄÄTIÖ:

"Takuu-Säätiö myöntää takauksia ylivelkaantuneille ihmisille, jotta nämä voisivat selviytyä velkojensa maksamisesta itsenäisesti.

Takaus auttaa velallista saamaan pankista lainan, jolla hänen (ja hänen avio- tai avopuolisonsa) useat eri velat yhdistetään yhdeksi uudeksi järjestely- lainaksi.

Järjestelyn tavoitteena on, että velallinen (ja hänen perheensä) selviytyy arkimenoistaan uuden lainan hoitamisen ohella, ei velkaannu lisää eikä toivottavasti joudu järjestelylainan poismaksun jälkeenkään uudelleen velkaongelmiin.

Takaus on tarkoitettu pääasiassa sairauden, työttömyyden tai muun ennalta arvaamattoman syyn vuoksi taloudelliseen kriisitilanteeseen joutuneille."

Lähde: Takuu-Säätiö

Takuu-Säätiön toiminnasta, historiasta ja arvoista saa säätiön omilta sivuilta.

Olennaista kuitenkin on ennen Takuu-Säätiön puoleen kääntymistä, että kaikkien velkojien kanssa on päästy yhteisymmärrykseen ja sopimukseen velkojen maksamisesta kaikkia velkojia tyydyttävällä tavalla. Jos asia sovitaan vapaaehtoisin toimin, ei "tuntemattomiksi" jäävillä velkojilla ole mahdollisuutta valvoa saatavaansa, kuten tuomioistuimen vahvistamassa velkajärjestelyssä. Äärimmäisessä tapauksessa voi tietenkin turvautua julkiseen haasteeseen velkojille, mutta se taas vie lisää aikaa.

Kun velkojien (kaikkien) kanssa on päästy sopuun velkojen maksamisesta tiettynä ajankohtana, tulee seuraavaksi urakaksi takauksen hakeminen järjestelyluoton järjestelevälle pankille.

Takuu-Säätiön takauksen ehdot selviävät säätiön Takausesitteestä

Olennaisimmat ehdot ovat seuraavat:

  • Talouden tulee olla takausta haettaessa hallinnassa, ts. maksuvara riittää Säätiön takaaman järjestelyluoton hoitamiseen.
  • Takaus on määrältään 2.000 - 34.000 €
  • Järjestelyluotolla ei makseta hakijan toimivan yrityksen velkoja.

Eli järjestelyluotto on korkeintaan 34.000 € ja takauksen kesto enintään 8 vuotta.

Tasalyhennyksin em. merkitsee 4.250 €:n vuotuista ja n. 355 €:n kuukausittaista lyhennystä. Nykyisen (kevät 2009) korkotason mukaan ensimmäisen vuoden lyhennykset olisivat ehkä 1.360  €:n luokkaa ja kuukaudessa siten 113 €:n luokkaa.

Karkeasti päätellen maksuvaran tulisi olla 468 €/kk ensimmäisenä vuotena.

Yksityiskohtaisempi ja laajempi selvitys löytyy tulostettavana PDF tiedostona osoitteesta

http://takuu-saatio.fi/public/files/Takausopas.pdf

Takaushakemus ja muu aineisto löytyvät sivulta

http://www.takuu-saatio.fi/index.php?id=135

Kuten edellisestä ja aiemmasta selviää, velkojen järjestäminen vapaaehtoisesti käsittäen kaikkien velkojien selvittämisen, yhteydenotot ja sovintomahdollisuuden selvittämisen velkojien kanssa, muiden avustusten selvittämisen, takaushakemuksen (liitteineen ja selvityksineen) laatimisen ym. on melkoinen työmäärä!

Kannattaa pyytää asiasta lausuntoa ja kustannusarviota, ko. sivulle tästä!

©2019 DebtLex - suntuubi.com